Teorii

Posted: Ianuarie 11, 2013 in Concluzii
Etichete:, , ,

Ne place să credem că știm foarte multe despre lumea în care trăim. Odată cu cunoașterea vin puterea și siguranța. Ne simțim la adăpost știind lucruri care altădată au fost ignorate de către strămoșii noștri. Avem o siguranța dată de cunoașterea că Pământul este rotund și se învârte în jurul propriei axe și își găsește drum în jurul soarelui.

Ne simțim bine crezând că știm atât de multe despre lumea în care trăim, dar, de fapt sunt atât de multe pe care nu le știm. Ocolim întotdeauna această lipsă de cunoaștere pentru că ne înspăimânta și ne facem să pierdem din siguranța pe care credem că o avem. Suntem asemenea oamenilor primitivi care tremurau de frica pe câmpiile africane în fata fulgerelor și tunetelor asurzitoare.

Din cauza acestor sentimente, omul, atunci când nu cunoaște în mod real ceva, are tendința sa inventeze lucruri numai pentru a umple golul pe care-l simte în fata lui. Când nu a știut ce se afla în spatele Pământului și cerului, și-a imaginat o broasca țestoasă imensă ce ținea pe spatele ei întreaga lume, când a fost clar ca nu exista nici o broasca țestoasa ce ducea în spate întregul univers, filozofii au plasat Pământul în centrul creației și în jurul căreia toate cerurile se învârteau într-un etern dans celest.

In orice caz, cei care credeau în teoria Pământului -centrul universului-, nu s-au bucurat mult timp de glorie… .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s